Jump to the content of the page
Color tool Italy | EN
References

Crèche, Waldstetten, Allemagne

 

The kindergarten by Klaiber + Oettle in Waldstetten was described by a councilwoman as "square, practical, good!" It integrates well into the existing school and hall system, providing short distances, clear structures, and transparency. The concept supports children and educators, enabling swift planning and operational flexibility. Significant emphasis was placed on healthy construction using verified, low-emission building materials, overseen by the Sentinel Hause Institute. The pollutant measurement confirms the success. The client, operator, parents, and craftsmen are thrilled with this healthier daycare centre. It opened just 15 months after winning the competition.

Architect:
Klaiber + Oettle Architekten und Ingenieure GbR
Builder:
Gemeinde Waldstetten
Photos:
ConnΓ© van d`Grachten
Location:
Waldstetten, Germany
Products:
  • poLyChro
Jump to the top of the page