Przejdź do zawartości strony
Poland | PL
Referencje

Przedszkole, Waldstetten, Niemcy

Przedszkole wg projektu pracowni Klaiber + Oettle w Waldstetten w Niemczech zostało opisane przez lokalnego radnego jako "kwadratowe, praktyczne, w sam raz!”. Plan rozmieszczenia poszczególnych sal i pomieszczeń wychodzi na przeciw potrzebom dzieci i nauczycieli, pozwala na szybkie planowanie i elastyczność w codziennym funkcjonowaniou placówki. Szczególny nacisk położono na zdrowe budownictwo ze sprawdzonymi, niskoemisyjnymi materiałami budowlanymi - certyfikowanymi przez Sentinel Haus Institute. Pomiary poziomu szkodliwych dla zdrowia lotnych związków organicznych potwierdzają wiarygopdność produktów KEIM. Inwestor, zarządca, rodzice oraz wykonawcy są entuzjastycznie nastawieni do tego zdrowszego miejsca dla dzieci. Zostało ono otwarte zaledwie 15 miesięcy po wyłonieniu zwycięskiego projektu.

Dla architekta:
Klaiber + Oettle Architekten und Ingenieure GbR
Dla wykonawcy:
Gemeinde Waldstetten
Zdjęcia:
Conné van d`Grachten
Lokalizacja:
Waldstetten, Niemcy
Produkty:
  • poLyChro
Powrót na górę strony